Vörös forralt bor recept

Mindenki szeret egy jó vörös forralt bort kortyolgatni hideg téli estéken. Az illatos fűszerek és a meleg bor együttese igazi kényeztetés az ízlelőbimbóknak és a lelkünknek. Ha szeretnél egy finom vörös forralt bor receptet kipróbálni, akkor jó helyen jársz. Ebben a cikkben megosztunk veled egy remek receptet, amivel otthon is könnyedén elkészítheted ezt az ínycsiklandó italt.

Hozzávalók:

A vörös forralt bor elkészítéséhez szükséged lesz a következő hozzávalókra:

  • 1 üveg (750 ml) jó minőségű vörösbor
  • 1 narancs, vékony szeletekre vágva
  • 1 citrom, vékony szeletekre vágva
  • 1 rúd fahéj
  • 5 szegfűszeg
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:

Most pedig nézzük meg, hogyan készítheted el ezt a mennyei vörös forralt bort lépésről lépésre:

  1. Vágd fel a narancsot és a citromot vékony szeletekre.
  2. Tedd a vörösbort egy fazékba, majd add hozzá a narancs- és citromszeleteket.
  3. Törj fel a vaníliarúd belsejét, és add hozzá a bort.
  4. Adj hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot is.
  5. Melegítsd fel a keveréket közepes lángon, de ne hagyd, hogy forrjon.
  6. Forrald fel a bort, majd csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd további 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

A vörös forralt bor elkészítése során ügyelj arra, hogy ne hagyd forrni, mert ez megváltoztathatja az ízét. A forrás helyett a melegítés és a lassú főzés a kulcs a tökéletes forralt borhoz.

Tálalás:

A forralt bort tálalás előtt szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket és a gyümölcsöket. Forrón, csészébe öntve vagy pohárban kínálhatod. Akár egy kis narancshéjjal vagy citromkarikával is díszítheted.

Tippek:

Ha szeretnéd egyedivé tenni a vörös forralt borodat, kísérletezhetsz az alábbi ötletekkel:

  • Adj hozzá egy kis mézet az édesítéshez.
  • Szórj meg egy kevés reszelt szerecsendióval a tetejére.
  • Készíts egy adag tejszínt vagy tejszínhabot, amit a forralt bor tetejére helyezhetsz.

Mennyi idő alatt készül el a vörös forralt bor?

A vörös forralt bor elkészítése kb. 30 percet vesz igénybe.

Milyen típusú vörösbor a legjobb a forralt borhoz?

Általában a testesebb, fűszeresebb vörösborok jobban működnek a forralt borhoz. Válassz egy jó minőségű, száraz vörösbort a recepthez.

Lehet-e alkoholmentes változatot készíteni?

Igen, ha nem szeretnél alkoholt használni, akkor elkészítheted alkoholmentes vörös forralt bort is. Egyszerűen használj alkoholmentes vörös bort a receptben, és kövesd ugyanazokat a lépéseket.

Mennyi adag vörös forralt bort készíthetek ebből a receptből?

Ez a recept kb. 4-6 adag vörös forralt bort eredményez, attól függően, hogy milyen nagy csészéket vagy poharakat használsz.


Vezi și:

Goki

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Goki

Szólj hozzá!